Aliens & Astronauten

Diversiteit & Inclusie Game

We leven in het jaar 2050. Paniek aan boord van het ruimteschip. Een meteoriet is ingeslagen en de schade is desastreus. Astronauten dienen zich te verdelen in teams om de reparatieonderdelen te verzamelen. Echter, deze onderdelen dienen zij te verkrijgen van de aliens, een intergalactische ras dat is uitgerust met de meest geavanceerde technologie. De astronauten de taak op zich bekend te maken met de diverse gebruiken, culturen en gewoontes van de aliens. Alleen zo kunnen zij de aliens met het gewenste respect behandelen om hen uiteindelijk, voordat het te laat is, te overtuigen om mee te helpen aan de reparatie van hun spaceship.

Aliens & Astronauten kan onderdeel zijn van een volledig Diversiteit & Inclusie programma, maar kan ook worden ingezet als een volwaardig(e) programma/training. De game is geschikt vanaf 12 tot 1000 medewerkers. Wil je zelf deze unieke ervaring ervaren met je team? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Maatwerk concepten behoren tevens tot de mogelijkheden.

Key Learning Points

Door het spelen van deze meeslepende, interactieve game zullen de deelnemers samenwerken en bewustwording creëren voor de volgende learnings:

1. Keuzes en gebruiken kunnen per cultuur verschillen, sommigen begrijpen we, sommigen niet. We hoeven het niet te begrijpen. Als deze verschillen ons niet schaden dan is er ook geen probleem. Daarvoor kunnen wij dit gewoonweg accepteren.

2. Verschillende mensen hebben verschillende krachten. Als wij mensen met respect behandelen en hen niet buitensluiten, dan kunnen wij daar zelf van profiteren. Maar nog vaker moeten we zelf de eerste stap zetten. Je ziet doorgaans namelijk de voordelen niet altijd vooraf.

3. Mensen willen graag bijdragen en helpen maar daarvoor moeten zij zich wel betrokken en geaccepteerd voelen voor wie zij zijn. Hiervoor hoeft het niet altijd perfect te zijn. Het is prima om fouten te maken. Moeite en intentie kunnen een groot verschil maken.

4. Wanneer er twijfel is of niet voldoende kennis, doen dan geen aannames en ga het stellen van vragen niet uit de weg. Stel de vraag! Mensen zullen niet beledigd zijn, zij zijn namelijk dé experts om advies aan te vragen!

5. Op onze eigen manier, zijn we allemaal vreemdelingen. Enkel door te communiceren en de dialoog aan te gaan, kun je betere relaties opbouwen.

diversity game

diversity game


← Onboarding game                                                     Recruitment game →

Maatwerk Employer Branding Games

Voor elk trainingsdoel hebben wij een aantal beproefde en interactieve spelmodellen ontwikkeld. Ook ontwikkelen wij regelmatig maatwerk Employer Branding Games. Dit kan op twee manieren. Enerzijds door het invoegen van uw content in onze bestaande modellen. Anderzijds blijven wij ook steeds in beweging door unieke maatwerk concepten te ontwikkelen die perfect aansluiten bij uw processen. Volledig afgestemd op uw wensen en uw leerdoelen! Zie hieronder enkele voorbeelden van maatwerk concepten die wij voor onze klanten hebben ontwikkeld.