Navigate For Success

Change Management Game

Ieder bedrijf heeft soms te maken met veranderingen, ook wel een change management process genoemd. Gewenste veranderingen in bedrijfscultuur (cultural change), organisatieprocessen (organizational change) of uw markpositionering (stategic management) komen aan bod. Als bedrijf is het belangrijk dat de neuzen van uw medewerkers op zo’n moment dezelfde kant op staan. De ‘Change Game’ draagt bij aan deze bewustwording en geeft uw team een energy boost om de verandering te omarmen. Het maakt visueel hoe men het beste omgaat met veranderende omstandigheden en het bijstellen van de gekozen koers.

Stevig aan het roer staan om de juiste keuzes te maken

De Change game start met een nooduitzending van het nieuws; een hevige storm wordt gerapporteerd. Door de storm zijn enkele eilanden in de pacifische oceaan afhankelijk geworden van noodhulp. Wij dagen de teams uit om het perfecte schip te bouwen en zo snel mogelijk noodhulp te gaan bieden. Op de vloer ligt een grote kaart met coördinaten waarop de teams gaan strijden. Welk schip bereikt het snelst het eiland en heeft onderweg alle hulpgoederen opgehaald?

Inspelen op veranderingen helpt je verder

De game begint met het samenstellen van het ideale schip. De teams maken afwegingen op basis van incomplete informatie. Je weet immers nooit hoe de toekomst verloopt. Ook het bepalen van de juiste route gaat niet zonder slag of stoot. Het schip komt namelijk voor onverwachte weersomstandigheden te staan en moet inspelen op veranderingen. Houden zij vast aan hun originele koers? Of zorgen zij zelf voor de wind in de zeilen door vooruit te kijken?

Daarnaast delen wij de teams op in verschillende functies. De kapitein is verantwoordelijk voor de bewegingen op de kaart, de meteoroloog heeft de laatste weersvoorspellingen en de voorraad beheerder zorgt voor voldoende bunkerolie en voedsel aan boord. Communicatie en teamwork zijn essentieel om droge voeten te houden en de missie succesvol te voltooien! Alle aspecten van strategic management zijn verweven in deze game.

Wendbaarheid van de teams wordt visueel gemaakt

De schepen pinnen bij elke verplaatsing hun ‘zet’ vast met een lint achter hun schip. Hierdoor wordt na afloop van de game heel mooi zichtbaar hoe wendbaar de teams waren. Dit reflecteert het gedrag van de verschillende teams. Konden de teams goed omgaan met organizational change? Maakten zij gebruik van elkaars kennis en mogelijkheden? Hoe was de onderlinge communicatie? Wisten zij hun plan uit te voeren en tegelijkertijd flexibeler te zijn? Op interactieve wijze gaan de deelnemers op onderzoek uit om te ervaren wat Change Management voor de organisatie betekent en hoe zij hier met beste mee om kunnen gaan. Heeft uw team alles in huis om het ‘change management process’ tot een succes te maken?

Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden van deze energieke businessgame.

← Supply Chain & Proces Management                                      Project Management→

Maatwerk Management Games

Voor elk trainingsdoel hebben wij een aantal beproefde en interactieve spelmodellen ontwikkeld. Ook ontwikkelen wij regelmatig maatwerk Management Games. Dit kan op twee manieren. Enerzijds door het invoegen van uw content in onze bestaande modellen. Anderzijds blijven wij ook steeds in beweging door unieke maatwerk concepten te ontwikkelen die perfect aansluiten bij uw processen. Volledig afgestemd op uw wensen en uw leerdoelen! Zie hieronder enkele voorbeelden van maatwerk concepten die wij voor onze klanten hebben ontwikkeld.