The Upcoming City Builders

Safety & Compliance game

De Compliance game speelt zich af in de bouwsector. Veel acties die in de ‘aannemerswereld’ voorkomen, komen in vereenvoudigde vorm terug. Zo ook de keuzes waar de aannemer voor gesteld wordt. Neem je steekpenningen aan voor een beter resultaat? Hoe haal jij de beste tender binnen? En wie laat zich verleiden om alvast te starten met bouwen als er nog niet voldaan is aan alle veiligheidseisen? Positief gedrag wordt in de game te allen tijde beloond en verkeerd gedrag heeft gevolgen voor de klantrelatie of de waardering van de organisatie. Zo leert men in een veilige leeromgeving wat de do’s en don’ts zijn en welke effecten dit heeft op de langere termijn. In de game komt iedereen met elkaar in contact, ofwel om gezamenlijk actie te ondernemen, ofwel om elkaar te beconcurreren.

Door een metafoor te gebruiken, zie je oprechte menselijke beslissingen en afwegingen. Hoe reageren deelnemers wanneer zij geconfronteerd worden met dringende (Compliance & Safety) vraagstukken? Nemen zij, onder invloed van tijdsdruk, alsnog de juiste beslissingen?

Hoe informeer ik medewerkers over compliance & safety?

Tegenwoordig zijn de termen Compliance & Safety een hot topic bij uiteenlopende organisaties. Niet alleen in de financiële wereld is de naleving van wet- en regelgeving immers van essentieel belang. Ook in de voedingsindustrie, de zorgsector en de bouw is handelen binnen de kaders belangrijk om reputatieschade te voorkomen. Daarnaast zijn de regels er niet voor niets. Wanneer bedrijven te ‘losjes’ omgaan met deze regels kunnen er onveilige situaties ontstaan voor zowel de werknemers als de eindgebruikers. Denk hierbij aan werken zonder een bouwhelm of de productie van babyvoeding waarbij niet zorgvuldig omgegaan wordt met de hygiënemaatregelen.

Bij Businessgames geloven wij sterk in een interactieve manier van leren. Wij ontwikkelden een game om de topic Compliance & Safety aan de kaak te stellen en mensen bewust te maken van de gevolgen van hun handelen. De game-context: het opbouwen van een stad als aannemer. De link naar úw organisatie is tijdens het spelen van deze metafoor niet altijd zichtbaar maar in de interactieve evaluatie krijgt iedereen de spiegel voorgehouden. Waar ging het mis? En hoe vertaalt zich dat naar situaties binnen jouw eigen organisatie?

← Supply Chain & Proces Management                                      Project Management→

Maatwerk Serious Games

Voor elk trainingsdoel hebben wij een aantal beproefde en interactieve spelmodellen ontwikkeld. Ook ontwikkelen wij regelmatig maatwerk Serious Games. Dit kan op twee manieren. Enerzijds door het invoegen van uw content in onze bestaande modellen. Anderzijds blijven wij ook steeds in beweging door unieke maatwerk concepten te ontwikkelen die perfect aansluiten bij uw processen. Volledig afgestemd op uw wensen en uw leerdoelen! Zie hieronder enkele voorbeelden van maatwerk concepten die wij voor onze klanten hebben ontwikkeld.