The Difference Game

The Difference Game is een diversiteit training op afstand. We leven in het jaar 2050. Mensen zijn geëvolueerd in 4 beschavingen, elk met hun eigen sterktes en zwaktes. De 4 beschavingen komen voor de eerste keer samen op een topbijeenkomst om daar meer over elkaar te leren. Virtuele teams zijn gesplitst in diplomaten en presidenten. Allereerst dienen de virtuele teams de andere beschavingen te leren begrijpen alvorens de diplomaten op missie kunnen gaan om meer te ontdekken over hun naaste buren. Echter, niet alle beschavingen zijn hetzelfde. Zij zijn in de afgelopen jaren geëvolueerd en de presidenten communiceren op unieke wijze. Lukt het de diplomaten om hen op een respectvolle manier te behandelen en daarbij hun missie te vervullen?

Spelopzet

De deelnemers zijn verdeeld over virtuele teams, die elk uit 4 tot 5 atleten bestaan. Hierbij heeft ieder team zijn eigen WhatsApp Coach.
– Tijdens de openingsceremonie creëert én presenteert ieder team zijn outfit en publiciteitsposter.
– Vervolgens kiezen de team, in willekeurige volgorde, 1 van de 12 (of minder) Olympische disciplines waaraan ze willen deelnemen. Hierbij kunt u denken aan: Digitale hindernisloop, Speed Typing, Bureau springconcours, Perfecte media-aandacht of s’ Werelds langste jureer compititie
– Deze sessie wordt afgesloten met een virtuele medaille-uitreiking waarbij de winnaars bekend worden gemaakt.

Belangrijkste leerpunten

1. We vellen oordelen en maken keuzes gebaseerd op aannames en gelimiteerde percepties.
2. Wanneer er twijfel is of niet voldoende kennis, doe dan geen aannames en ga het stellen van vragen niet uit de weg. Stel de vraag! Mensen zullen niet beledigd zijn, zij zijn namelijk de experts om advies aan te vragen.
3. Mensen willen graag bijdragen en helpen maar daarvoor moeten zijn zich wel geaccepteerd en betrokken voelen voor wie zij zijn. Hiervoor hoeft de situatie niet altijd perfect te zijn. Het is prima om fouten te maken. Moeite en intentie kunnen een groot verschil maken.
4. Verschillende mensen hebben verschillende krachten. Als wij mensen met respect behandelen en hen niet buitensluiten, dan kunnen wij daar zelf van profiteren. Maar nog vaker moeten we zelf de eerste stap zetten. Je ziet namelijk niet altijd de voordelen vooraf.
5. Op onze eigen manier, zijn we allemaal onderdeel van onze beschaving. Enkel door te communiceren en de dialoog aan te gaan, kun je betere relaties opbouwen.

Van 12 tot 1000 medewerkers, wilt u dat uw team deze unieke ervaring ook deelt? Neem dan contact met ons op. De Difference Game kan op maat worden gemaakt naar uw wensen. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

← Online Olympics                                      Interactieve Quiz Game Show→